Frykter SV-valg blir kroken på døren for melkebønder i nord

SVs støtte til et forslag i Stortinget fremmet av Fremskrittspartiet kan knekke melkeproduksjonen lengst nord i landet, frykter Bondelaget.
SV, og partileder Kirsti Bergstø, vil mest sannsynlig stemme mot å kutte i distribusjonstilskuddet for Tines konkurrenter på fredag. | Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
SV, og partileder Kirsti Bergstø, vil mest sannsynlig stemme mot å kutte i distribusjonstilskuddet for Tines konkurrenter på fredag. | Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
av ntb

– Vi må legge ned hele melkeproduksjonen i Finnmark. Vi får ikke håpe at det går så langt, men det er klart at dette her drar i feil retning, sier leder i Finnmark Bondelag og melkebonde Lise Kaldahl Skreddernes til Nationen.

Hun omtaler seg som verdens nordligste melkebonde. Nå frykter hun at SVs støtte til Fremskrittspartiets forslag om å stoppe kutt i konkurransefremmende til tiltak i meierisektoren blir enden på visa.

Regjeringen ønsket å kutte i distribusjonstilskuddet til Tines konkurrerende meierier, noe SV mest sannsynlig vil sette foten ned for fredag.

Kaldahl Skreddernes frykter at konkurransen mellom mer sentrale gårder, som mottar de konkurransefremmende tilskuddene, blir så stor at det ikke vil lønne seg for Tine å hente melk lengst nord.

– Det var veldig overraskende. Vi har opplevd SV som distriktslandbrukets venn. Derfor føler vi at de nå går tvert imot. Det er ikke overraskende at et slikt forslag kommer fra høyresiden, men jeg er dypt rystet over at SV ser ut til å støtte dette forslaget, sier Kaldahl Skreddernes til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

Slakteriet Furuseth opplever solid resultatvekst i 2023. | Photo: Furuseth

Kraftig resultatvekst for Furuseth

For abonnenter