Vil sikre bedre sameksistens i norske havområder

Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss lanserer planen som inneholder prinsipper for forvaltning av arealbruk til havs.
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss legger frem regjeringens næringsplan for norske havområder. | Foto: NFD
Fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss legger frem regjeringens næringsplan for norske havområder. | Foto: NFD

Økt aktivitet til havs kan føre til press på areal som kan være egnet for flere formål. Regjeringen lanserer nå en næringsplanen som belyser problemstillinger for havet og havnæringene, med særlig oppmerksomhet om sameksistens, skriver Regjeringen i en pressemelding.

– Havet er viktig for Norge, og vi har store ambisjoner for havnæringene. De skaper mange arbeidsplasser langs hele kysten og er utgangspunkt for kompetansemiljøer i verdensklasse og noen av landets mest innovative bedrifter. Målet er å utvikle eksisterende næringer og samtidig legge til rette for nye, bærekraftige næringer til havs, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss i pressemeldingen.

I næringsplanen presenterer regjeringen et sett med ti overordnede prinsipper for arealbruk til havs. Prinsippene skal bidra til forutsigbarhet for brukerne av havet og danne grunnlag for sameksistens i norske havområder.

Næringsplanen for havområdene skal sørge for en helhetlig utvikling av eksisterende og nye havnæringer, og støtte opp om sysselsetting og størst mulig samlet verdiskaping innenfor bærekraftige rammer. Den skal også legge til rette for en grønn omstilling og samtidig ta vare på marine økosystemer og forsvarets behov, står det i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

Slakteriet Furuseth opplever solid resultatvekst i 2023. | Foto: Furuseth

Kraftig resultatvekst for Furuseth

For abonnenter