Sikter seg inn på matindustrien med Listeria-forebyggende middel

Payback Lubricants Norge melder om Listeria-forebyggende egenskaper på smøremiddel.
Resultatene har til nå vært svært gode, sier Frodre Nedregård, daglig leder i Payback Lubricants Norge | Foto: Payback Lubricants Norge
Resultatene har til nå vært svært gode, sier Frodre Nedregård, daglig leder i Payback Lubricants Norge | Foto: Payback Lubricants Norge

Payback Lubricants Norge melder om svært gode tilbakemeldinger og økt forespørsel på sitt bakterieforebyggende smøremiddel-produkt. Dette etter flere tester i laboratorium og et løpende prøveprosjekt med et lakseslakteri, skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi har et helt eget produkt som er spesielt utviklet til å forebygge bakterieutvikling i maskiner som brukes i matproduksjon. Vi har gjennomført fortløpende tester hos et laboratorium i Bodø og gjennomført et prøveprosjekt med en kunde. Resultatene har til nå vært svært gode, sier Frodre Nedregård, daglig leder i Payback Lubricants Norge, i pressemeldingen. 

Det var for to år siden de igangsatte prøveprosjektet for å kartlegge bakterieforebyggende egenskaper til smøremiddel, som kan brukes på maskiner innen matproduksjon. 

Over 50 prosent reduksjon

Smøremiddelet har fått navnet Synguard og er et syntetisk smørefett, som påføres på bevegelige deler i produksjonsmaskineri. I følge selskapet viser prøveprosjektet en reduksjon på inntil 64 prosent av Listeria-forekomster på maskiner som ble behandlet med produktet. 

– Vi opplever nå økt etterspørsel, samtidig som vi har valgt å sikte oss inn på lakseslakteri, videreforedling og øvrig matindustri, legger Nedregård til.

Han forklarer at produktet ikke er nytt, men tilpasset et spesialisert bruksområde og fremstilt i produksjonslokalene hos Payback Lubricants Sweden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også