Lerøy åpnet ny og moderne hvitfiskfabrikk i Båtsfjord

Oppgraderingen av fabrikken har kostet 220 millioner kroner og sørger for en mer lønnsom og effektiv filetproduksjon. 
Investeringen på 220 millioner kroner gjør at det nå er Norges mest moderne hvitfiskfabrikk. | Foto: Lerøy
Investeringen på 220 millioner kroner gjør at det nå er Norges mest moderne hvitfiskfabrikk. | Foto: Lerøy

– Dette må være den største industriinvesteringen i fiskerihovedstaden i manns minne. Investeringen gir oss muligheten til å øke konkurranseevnen, effektivisere produksjonen og sikre de 120 arbeidsplassene ved fabrikken, sier Børge Soleng, daglig leder i Lerøy Norway Seafoods i en pressemelding.

Bidrar til optimisme

Den offisielle åpningen ble gjennomført av fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss, som sammen med ordfører Øyvind Hauken i Båtsfjord og ansatte i Lerøy markerte en ny start for en ny og moderne fabrikk.

– Regjeringa ønsker at mer av fisken skal bearbeides her i Norge. Det at Lerøy investerer så mye i filetfabrikken er veldig spennende! Det bidrar til optimisme og ny giv i Båtsfjord, sier Marianne Sivertsen Næss.

Omfattende modernisering

Både fabrikk og utstyr har blitt modernisert i oppgraderingen; totalt kvadratmeter bygningsmasse er rehabilitert, og produksjonsutstyret er byttet ut med ny teknologi. Og investeringene sørger for at filetproduksjonen utføres på en mer lønnsom og effektiv måte. 

– Oppgraderingen er et viktig skritt for å styrke vår virksomhet i regionen og motvirke den utviklingen vi ser med nedleggelser og økt fraflytting. Vårt mål er å skape mer bearbeiding og sikre helårlige arbeidsplasser i Båtsfjord, sier Soleng.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

Slakteriet Furuseth opplever solid resultatvekst i 2023. | Photo: Furuseth

Kraftig resultatvekst for Furuseth

For abonnenter