Lerøy pålegges ny uke med gjenfangstfiske

Fiskeridirektoratet forlenger vedtaket.
Gjenfangstfiske i sjø forlenges etter lakserømming i Hitra
Gjenfangstfiske i sjø forlenges etter lakserømming i Hitra

Fiskeridirektoratet har i dag pålagt Lerøy Midt Sjø enda en uke med gjenfangstfiske i sjø etter rømmingshendelsen tidligere i mai. Rømmingshendelsen skjedde ved lokaliteten Reitholmen på Hitra og skjedde i forbindelse med klargjøring av not for levering av fisk. 

Lerøy Midt Sjø har meldt til Fiskeridirektoratet at det rømte cirka 14 000 laks. Så langt har selskapet gjenfanget cirka 1200 oppdrattslaks, melder Fiskeridirektoratet.

«Det meste av gjenfangsten er tatt med fartøy leid inn av selskapet, og noe er tatt på lokaliteten. I tillegg er det fanget cirka 140 oppdrettslaks i overvåkingsstasjonen ved Agdenes,» skriver de i pressemeldingen. 

Ny vurdering ukentlig

Fiskeridirektoratet har i samråd med Statsforvalteren gitt Lerøy Midt Sjø pålegg om utvidet gjenfangst i Fillfjorden-området på østsiden av Hitra. Vedtaket har blitt vurdert, og forlenget, ukentlig. 

«Vedtaket har også blitt noe utvidet, i hovedsak ved at det også skal settes gjenfangstgarn ved tre andre lokaliteter, Storskogøya, Vassgåsholmen og Gunnarøya. Det tas hensyn til innsiget av villaks i vurderingene som blir gjort,» skriver direktoratet videre. 

Det er kun fiskere som har avtale med selskapet som kan delta i dette fisket.

Som MatvareWatch tidligere har skrevet, har Mattilsynet kritisert Lerøy for manglende rutiner for å forebygge avvik på tvers av de tre havbruksselskapene Sjøtroll, Aurora og Midt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også