To sentrale medarbeidere forlater Sjømat Norge i år: Henrik Stenwig går av med pensjon og Per Weideman Egseth skal starte for seg selv.
– Det er derfor behov for å gjøre noen justeringer i den administrative organiseringen, sier Geir Ove Ystmark administrerende direktør i Sjømat Norge i en pressemelding.
Tydeligere rolledeling
Ifølge Ystmark ønsker de nå å ha en tydeligere rolledeling i organisasjonen for å få satt av ressurser på viktige fellesoppgaver som sjømatnæringen må få løftet.
Kyrre Dale som ny bransjedirektør for fiskeindustrien og Jon Arne Grøttum som bransjedirektør for havbruket skal være avsendere av det som er bransjerettede saker. Dale har jobbet i bank og i forvaltningen, samt hatt ansvaret for pelagisk sektor i Sjømat Norge. Og Grøttum har lang erfaring fra organisasjonen, i tillegg til koblinger mot akademia.
– Mange av de sakene som opptar våre medlemmer sterkest er knyttet til de ulike bransjene og sektorene, sier Ystmark og viser til de nylige kvotekuttene innen villfisk som ferskt eksempel.
– Skattepolitikken, næringens omdømme og eierskapet til matbegrepet er tre viktige områder hvor sjømatnæringen må være med å sette den nasjonale agendaen og hvor Kristin Langeland, direktør for kommunikasjon, politikk og strategi vil få et sentralt ansvar, sier Ystmark.
Kan jobbe mer aktivt strategisk
Videre kommer Stine Akselen, med bakgrunn som ordfører og politiker, ta over Weidemann Egseths oppgaver. Trond Davidsen, som i en årrekke har jobbet med internasjonale spørsmål som påvirker sjømatnæringen, vil få ansvaret for å lede en nyetablert internasjonal avdeling.
Hilde Flåten får stillingen administrativ nestkommanderende, overtar personalansvaret for øvrig ledelse, og vil få et tydeligere ansvar for å drifte personal, administrasjon og drift av organisasjon.
– Dette vil bidra til at vi profesjonaliserer HR-tjenestene internt, og samtidig gjøre at jeg får mer avlastning på det å drifte administrasjonen. Endringen er ment å bidra til jeg som leder kan jobbe mer aktivt med det strategiske arbeidet på fellesområdene for sjømatnæringen, sier Ystmark.