Lanserer blå-grønt fôrsamarbeid

En nytt samarbeid for bærekraftige fôrråvarer til norsk havbruk og landbruk ble i dag lansert under konferansen AquaNext i Stavanger. 
Fra venstre: Erik Olav Gracey, global leder for kommersiell bærekraft (Biomar), Mie Bjune Gjeten, fagsjef fôr, bærekraftig innovasjon i (Norsk Kylling), Kjartan Maestad, kommunikasjonssjef (Cargill), Hilde Faaland Schøyen, fagsjef råvarer (Fiskå Mølle), Leif Kjetil Skjæveland, bærekraftsansvarlig (Skretting) og Joakim Hauge, leder, Bellonas bioprogram lanserte blågrønt fôrsamarbeid under AquaNext-konferansen tidligere i dag. Mowi, Nortura, Polarfeed og Sjømat Norge var ikke tilstede da bildet ble tatt. | Foto: Bellona
Fra venstre: Erik Olav Gracey, global leder for kommersiell bærekraft (Biomar), Mie Bjune Gjeten, fagsjef fôr, bærekraftig innovasjon i (Norsk Kylling), Kjartan Maestad, kommunikasjonssjef (Cargill), Hilde Faaland Schøyen, fagsjef råvarer (Fiskå Mølle), Leif Kjetil Skjæveland, bærekraftsansvarlig (Skretting) og Joakim Hauge, leder, Bellonas bioprogram lanserte blågrønt fôrsamarbeid under AquaNext-konferansen tidligere i dag. Mowi, Nortura, Polarfeed og Sjømat Norge var ikke tilstede da bildet ble tatt. | Foto: Bellona

På konferansen offentliggjorde Biomar, Cargill, Skretting, Mowi, Polarfeed, Sjømat Norge og Bellona at de viderefører samarbeidsplattformen Råvareløftet som ble opprettet for å sette fart på innfasing av nye og bærekraftige råmaterialer til fiskefôr. 

Samtidig ble «Blå-grønt fôr-forum» lansert; hvor Norsk Kylling, Fiskå Mølle og Nortura som sentrale aktører fra norsk landbruk jobbe sammen med partnerne i Råvareløftet for å gi anbefalinger og felles forslag til tiltak overfor Samfunnsoppdraget.

– Vi gleder oss til å skape konkrete resultater sammen med framoverlente industriaktører. Gjennom arbeidet i Råvareløftet har vi vist at miljøbevegelse og viktige aktører i matsystemet sammen kan finne gode løsninger som blir lyttet til, sier Joakim Hauge, leder av Bellonas bio-program i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også