Kom ikke til enighet innen fristen

Meklingen er på overtid for de ansatte som omfattes av grossistoverenskomsten. Blir det ikke enighet kan omlag 4.000 fagorganiserte gå ut i streik.
Forhandlingsleder for Fellesforbundet, Joachim Espe. | Foto: Bettina Thorvik / Fellesforbundet
Forhandlingsleder for Fellesforbundet, Joachim Espe. | Foto: Bettina Thorvik / Fellesforbundet
ntb og anders hustveit gerhardsen

Grossistoverenskomsten gjelder for ansatte på lager, varedistribusjon og i transportbedrifter.

Partene møttes hos Riksmekleren tirsdag klokka 10. Fristen gikk ut midnatt natt til torsdag.

På arbeidsgiversiden står Virke, mens Fellesforbundet, Yrkestrafikkforbundet og Parat er de involverte arbeidstakerorganisasjonene. Mekler er Bjørn Lillebergen.

– Vi er uenige om blant annet betaling for arbeid på lørdager, og hvor stor del av lønningene som skal forhandles sentralt, og hva som skal forhandles lokalt, sier Kjell Morten Aune, forhandlingsleder for Parat.

– Virke går til mekling med et mål om å finne gode løsninger. Vi ønsker et ansvarlig oppgjør og kjenner samtidig på ansvaret om å komme til enighet, både på vegne av våre medlemmer og norske forbrukere, sier Bernt G. Apeland, administrerende direktør i Virke.

Fellesforbundet har varslet at de vil ta ut 3448 medlemmer i det første uttaket, i tillegg til 167 medlemmer som er bundet av direkteavtaler med forbundet i de samme avtaleområdene.

Yrkestrafikkforbundet vil i første omgang ta ut 24 medlemmer, hvorav 15 ved Asko Molde og ni medlemmer ved Asko Oslo.

Parat vil ta ut 18 medlemmer.

På overtid

Torsdag morgen er det fremdeles ingen meldinger om at partene er kommet til enighet, og at meklingen går videre på overtid. I en pressemelding fra Fellesforbundet står det:

«Ved midnatt ble partene enige om å mekle videre på overtid. Dersom Fellesforbundet og Virke ikke lykkes med å komme til enighet, kan omlag 4 000 medlemmer gå ut i streik fra og med torsdag morgen».

Enighet

Klokken 08:51 torsdag morgen meldte Virke at partene var kommet til enighet, nesten ni timer etter fristen.

– Vi er glade for å ha kommet til enighet, og at vi dermed unngår en streik som ville rammet mange forbrukere over hele landet. Våre medlemsvirksomheter fyller landets butikker med mat og andre varer som er viktige for folk, sier administrerende direktør i Virke, Bernt G. Apeland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også