Fiskeridirektoratet foreslår nye råd for fiske i Oslofjorden

De foreslår tre alternativer for å redde fisken i Oslofjorden. To av dem handler om å vektlegge miljø og bærekraft i større grad. 
Fiskeridirektoratet foreslår flere råd som skal bidra til å redde fisken i Oslofjorden. | Foto: Krister Sørbø / NTB
Fiskeridirektoratet foreslår flere råd som skal bidra til å redde fisken i Oslofjorden. | Foto: Krister Sørbø / NTB

– Situasjon i Oslofjorden er spesiell, økosystemet er i ubalanse og den menneskelige aktiviteten er stor. Diskusjonen om hva som skal skje i Oslofjorden har naturlig nok stor offentlig interesse i og med at det bor mange mennesker i området og det derfor berører liv og virke til hundretusener, sier Frank Bakke-Jensen, fiskeridirektør i Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

De har levert råd som de ønsker skal bidra til en opplyst og kunnskapsbasert diskusjon.

– Ettersom vi skal fremme lønnsomhet og verdiskapning må vi se framover, det er langsiktige resultater som skal oppnås. Det betinger at ressursene er i god forfatning og det avhenger igjen av tilstanden i økosystemene. Spesielt i områder der fiskeriene foregår på mange arter, med mange forskjellige redskaper og med et stort innslag av fritidsfiske, havner vi i situasjoner der samfunnsoppdraget vårt gir målkonflikter, sier Bakke-Jensen.

Direktoratet poengterer at fiskeri, både yrkesfiske og rekreasjonsfiske, er én av mange påvirkningsfaktorer i Oslofjorden. Man kan altså ikke forvente store effekter av tiltak for fiskeriene hvis ikke effektive tiltak som reduserer de andre påvirkningene også blir iverksatt. Utslipp av næringssalter, som nitrogen i indre del av fjorden, er ett eksempel.

– Vi legger frem tre ulike tilnærminger, som gjenspeiler ulike vektinger av hensynet til miljø og hensynet til næringsvirksomhet og fiske, sier Bakke-Jensen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også