­­­­– Så lenge det er overskudd av råvarer i Norge, er det tull å importere fra utlandet

Norsk spekemat har fått et mer sydeuropeisk preg. Nofimas pølsemakermester har en teori om hva som har skjedd. 
– Det er mye bedre å finne spekepølse av norsk gris laget på italiensk vis på markedet. Da får man utnyttet norske råvarer på en god måte, sier Tom Christen Johannessen, pølsemakermester og næringsmiddeltekniker i Nofima. | Foto: Nofima
– Det er mye bedre å finne spekepølse av norsk gris laget på italiensk vis på markedet. Da får man utnyttet norske råvarer på en god måte, sier Tom Christen Johannessen, pølsemakermester og næringsmiddeltekniker i Nofima. | Foto: Nofima

Tidligere måtte man reise til utlandet for å oppleve et mangfoldig spekematutvalg. Nå finnes flere av disse produktene her hjemme, laget av norske produsenter med norske råvarer.

Allerede abonnent?Logg inn her

Les hele artikkelen

Få tilgang i 14 dager gratis. Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

Dette er inkludert i ditt prøveabonnement:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
  • Må inneholde minst 8 tegn, og inkludere tre av: Store bokstaver, små bokstaver, tall, symboler
    Skal inneholde minst 2 tegn
    Skal inneholde minst 2 tegn

    Få ubegrenset tilgang til MatvareWatch for 1720 kr per kvartal

    Start abonnementet ditt her

    Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger

    Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

    Del artikkel

    Meld deg på vårt nyhetsbrev

    Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

    Vilkår for nyhetsbrev