Old Irish Pub slår omsetningsrekord – over 400 millioner danske kroner

Pubkjeden øker omsetningen med nesten 8 millioner norske kroner i et år som beskrives som et «vanskelig år for servicebedrifter i hotell- og underholdningsbransjen».
Administrerende direktør i Old Irish Pub, kaller året "klart tilfredsstillende". I løpet av 2023 solgte han og broren Kristian Blak majoriteten av selskapet de grunnla i 2013. | Foto: Kasper Heden Andersen
Administrerende direktør i Old Irish Pub, kaller året "klart tilfredsstillende". I løpet av 2023 solgte han og broren Kristian Blak majoriteten av selskapet de grunnla i 2013. | Foto: Kasper Heden Andersen
Linus Calov Jacobsen

Old Irish Pub-kjeden leverte gode tall i et usikkert 2023, og økte omsetningen med over 7,8 millioner norske kroner, til 632 millioner kroner i 2023.

Det melder selskapet i en pressemelding. Rapporten beskrives som «klart tilfredsstillende».

– Vi er klart fornøyde med selskapets resultat i 2023. Det er flere årsaker til den positive utviklingen, og den viktigste er våre dedikerte medarbeidere, hvorav mange har vært hos oss lenge. Vi har også evnen til å omstille oss raskt og velge de riktige lokasjonene for pubene våre, sier Peder Blak. Han er administrerende direktør i Old Irish Pub, og startet kjeden sammen med sin bror Kristian Blak i 2013.

Årets ebitda-resultat ble 102 millioner norske kroner. Dette er en økning på over 3 millioner kroner fra 2022. Resultatet etter skatt endte på omlag 460 millioner norske kroner i 2023, opp fra i underkant av 45 millioner kroner i 2022.

Nye eiere

I august 2023 kunngjorde eierne at private equity-fondet Standard Investment hadde gått inn i eierkjeden. Hvor stor andel Standard Investment hadde kjøpt av Old Irish Pub, og hva private equity-fondet hadde betalt for den, ble holdt hemmelig.

Det Centrale Virksomhedsregister (CVR), som tilsvarer Brønnøysundsregistrene i Norge, viste imidlertid at Standard Investment hadde tatt kontroll over Old Irish Pub. Etter kjøpet har private equity-fondet mer enn 50 prosent av både aksjene og stemmene i Old Irish Pub.

Ifølge CVR-registeret eier brødrene Peder og Kristian Blak nå mellom 20 og 24,99 prosent hver av Old Irish Pub, mens styreleder Christian Ingemann har mellom 5 og 9,99 prosent av eierskapet.

Gründerne er imidlertid fortsatt dypt involvert i driften av barkjeden, skriver de i en e-post til danske Finans:

– Som vi uttalte da vi annonserte partnerskapet, ser både de opprinnelige eierne og Standard Investment på dette som et partnerskap der vi lytter til hverandre og bruker hverandres styrker for å styrke hele selskapet, skrev Peder Blak den gang.

Peder Blak er fortsatt administrerende direktør i barkjeden. Private equity-fondets inntreden i kjeden vil fokusere på å ekspandere Old Irish Pubs i europeiske markeder.

Den nye styrelederen, Maarten Tromp, som kom inn i styret i forbindelse med oppkjøpet, sier i en pressemelding 

– Dette er et klart tilfredsstillende resultat for 2023 - spesielt i lys av de utfordringene som markedet og økonomien har bydd på. Vi ser frem til å jobbe videre med den videre utviklingen av pubkjeden i tett samarbeid med de opprinnelige eierne, sier den nye styrelederen, Maarten Tromp, som kom inn i styret i forbindelse med oppkjøpet.

Opplever ikke mangel på ansatte

Pubkjeden startet i Roskilde i 2013 og har i dag over 1.800 ansatte fordelt på 34 steder. I Norge har de etablert tilsammen 9 serveringssteder i henholdsvis Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Drammen, Skien, og Moss.

I pressemeldingen beskriver kjeden at de befinner seg i «en bransje der mange opplever at det er vanskelig å tiltrekke seg og beholde medarbeidere. Dette er ikke en utfordring som pubkjeden med hovedkontor i Danmark opplever».

På tidspunktet for 2022-regnskapet hadde kjeden 36 serveringssteder, men opplyser i pressemeldingen at det nå er 34 steder. I tillegg til en stor tilstedeværelse i Norge og Danmark, er kjeden til stede på det finske, spanske og nederlandske markedet.

Artikkelen er oversatt fra vår danske søsteravis FødevareWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også