Synnøve Finden har klaget Tine inn til Konkurransetilsynet

Klagen dreier seg om påstått misbruk av dominerende stilling.
Konsernsjef Ann-Beth Freuchen i Tine synes ikke noe om steile fronter og konflikter i norsk meierisektor. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Konsernsjef Ann-Beth Freuchen i Tine synes ikke noe om steile fronter og konflikter i norsk meierisektor. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NTB

Synnøve Finden har klaget inn meierigiganten Tine til Konkurransetilsynet for misbruk av dominerende stilling.

– Jeg synes det er veldig trist at det er «meieristrid», steile fronter og konflikter det leses om i norske medier når man snakker om norsk meierisektor, sier konsernsjef Ann-Beth Freuchen i Tine til E24.

- Enorme fortrinn

Synnøve Finden mener blant annet at Tines «dobbeltrolle» som markedsregulator og kommersiell aktør gir dem enorme fortrinn. 

De anklager også Tine for å begrense konkurransen fra utfordrerne, blant annet ved å halvere betalingsfristen Synnøve Finden har hatt til å betale for melkeråvare.

Avviser anklager

Freuchen kaller den ferske klagen «krevende», og avviser anklagene.

– Jeg opplever anklagene i sin helhet som grunnløse og uriktige. De antyder at Tine har en strategi om at vi skal presse ut våre konkurrenter. Anklager som rett og slett ikke er sanne.

Konkurransetilsynet bekrefter at de har mottatt klagen.

– Dette er et marked vi kjenner godt, men vi skal opplyse saken best mulig. Så nå er vi i den fasen hvor vi undersøker innholdet i klagen og skal ta stilling til hva det innebærer, sier avdelingsdirektør Beate Milford Berrefjord i Konkurransetilsynet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også