Kjell Lorentsen er tilbake som sjef for Gigante Salmon

Selskapet kunngjør både ny administrerende direktør og ny styreleder tirsdag morgen.
Kjell Lorentsen er tilbake som permanent sjef for Gigante Salmon. | Foto: Gigante Salmon
Kjell Lorentsen er tilbake som permanent sjef for Gigante Salmon. | Foto: Gigante Salmon

Kjell Lorentsen er ny toppsjef i Gigante Salmon. Det opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

– Det er med stor glede jeg tar på meg rollen som administrerende direktør i Gigante Salmon på fast basis. Etter 2,5 år med intens bygging, er det en glede å se resultatene av arbeidet vårt, med fisk som trives i anlegget. Jeg ser frem til å utvikle selskapet til å bli en kommersielt sterk aktør i fremtidens landbaserte oppdrettsindustri, sier Lorentsen i børsmeldingen.

Tilbake i sjefsstolen

Lorentsen var administrerende direktør fra etableringen av selskapet i 2001, og frem til september 2021. Han har fungert som konstituert administrerende direktør siden mars 2024.

Lorentsen overtok lederansvaret fra Helge Egil Wågø Albertsen, som vil fungere som rådgiver frem til juli, for å lage en best mulig overgang.

«Selskapet uttrykker sin takknemlighet til Helge E. W. Albertsen for hans arbeid som administrerende direktør. Selskapet takker for hans bidrag. Albertsen vil fortsatt være tilknyttet selskapet som rådgiver frem til 30. juni 2024 for å sørge for en god overgangsperiode», skriver Gigante Salmon i børsmeldingen.

Får også ny styreleder

Selskapet opplyser samtidig at nåværende styreleder, Eirik Søgård, skal gå av med pensjon, og at Liv Monica Stubholt skal overta hans rolle. Samtidig er Kristian Lorentsen, Dagfinn Eliassen og Iselin Tenfjord innstilt som nye styremedlemmer, mens Kristin Ingebrigtsen går ut av styret.

«Selskapet utrykker videre sin takknemlighet til innsatsen for Selskapet fra avtroppende styremedlem Kristin Ingebrigtsen, og særlig til Eirik Sørgård som har vært som styreleder siden 2021», skriver selskapet i børsmeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også