Nova Sea har inngått leveranseavtale med lokale leverandører

– En stor og viktig leveranse for oss, sier Mekon. 
Foto: Foto: Gorm Kallestad/NTB
Foto: Foto: Gorm Kallestad/NTB

Lakseoppdretteren Nova Sea er i gang med å bygge et stort og moderne lakseslakteri på Lovund. Nå er det klart at industriutstyrsleverandør Mekon vil være ansvarlig for å levere flere systemer til den nye fabrikken.

Til den nye laksefabrikken vil installasjonen av prosesstanker for lagring av både vann og ensilasje være et viktig punkt. Mekon vil være ansvarlig for å levere hele systemet for både biprodukthåndtering og mottakslinjen for bløggefartøy, skriver Mekon i pressemeldingen. 

– Samlet er dette en stor og viktig leveranse for oss. Vi ser virkelig fram til å jobbe med dette, og bidra til et framtidsrettet og moderne anlegg, som skal være med på å videreutvikle en veldig viktig næring langs kysten, uttaler Ivar Sandneseng, daglig leder i Mekon.

Løfter kompetansen

Sandneseng mener prosjektet bidrar til å tilføre ytterligere viktig kompetanse til regionen.

– Som leverandør til fiskeri og havbruk er vi i hovedsak en produksjonsbedrift. Denne avtalen innebærer mye arbeid sammen med øvrige leverandører, og det vil løfte vår kompetanse på flere felt, sier han i pressemeldingen.

Den daglige lederen mener det er viktig for hele regionen at store aktører som Nova Sea satser. Det bygger både kompetanse og gir dem mulighet til å rekruttere flere medarbeidere. 

– Prosjektet i Lovund passer godt inn i vår videre satsing og strategi, legger Sandneseng til. 

Så mange lokale som mulig

Sandneseng liker godt at Nova Sea velger lokale leverandører i et slikt prosjekt.

– For oss har det vært viktig å ha så mange lokale leverandører som mulig i prosjektet, og vi er glade for at vi skal samarbeide med Mekon i dette store løftet vi nå gjør, sier Tom Eirik Aasjord, administrerende direktør i Nova Sea.

Bakgrunnen for det nye prosjektet er at deres gamle slakteriet er utdatert og trangt, mener direktøren. 

– For å henge med i bransjens utvikling måtte vi ha et nytt slakteri. Med denne investeringen får vi et topp moderne og fremtidsrettet anlegg på Lovund. Det vil gi en enda bedre hverdag – både for fisken og for våre ansatte, sier Aasjord.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev