Han blir ny CFO i Ovum

– Erfaringen jeg har fra vekstbedrifter vil være svært nyttig i denne jobben, sier Tor Christian Bringedal, ny CFO i Ovum. 
– Akvakulturnæringen er i endring, og jeg har stor tro på at Ovum og lukkede løsninger vil være en stor del av fremtiden, sier Tor Christian Bringedal, ny CFO i Ovum. | Foto: Ovum
– Akvakulturnæringen er i endring, og jeg har stor tro på at Ovum og lukkede løsninger vil være en stor del av fremtiden, sier Tor Christian Bringedal, ny CFO i Ovum. | Foto: Ovum

Ovum, leverandør av flytende og lukkede oppdrettsanlegg til den internasjonale havbruksnæringen, har ansatt ny CFO, melder de på LinkedIn. Tor Christian Bringedal har fått jobben.

– På kort sikt skal jeg primært jobbe med å etablere en trygg kapitalstruktur for Ovum. Vi må ha tilstrekkelig finansiering til å fullføre de pågående utviklingsprosjektene for Egget, og ha kapasitet til å skalere virksomheten når merkedet for lukkede løsninger kommer for fullt, sier han.

Bygger for vekst

Bringedal er siviløkonom fra NHH, og har ledererfaring fra NextGenTel, Frydenbø og Converto. I Ovum skal han bidra til fremdrift og kommersialisering i utviklingsprosjektene, samt legge et trygt finansielt grunnlag for videre vekst, opplyser selskapet. 

– Erfaringen jeg har fra vekstbedrifter vil være svært nyttig i denne jobben. Ovum er i en oppbyggingsfase, og det er viktig å etablere en solid plattform for videre skalering for vekst, sier Bringedal.

Han understreker at akvakulturnæringen er i endring, og at han har stor tro på at Ovum vil være en stor del av fremtiden. 

– Det er noe jeg ønsker å bidra til at vi lykkes med. 

En lagspiller

Daglig leder Cato Lyngøy er glad for å ha fått Bringedal på laget: 

– Tor Christian tar med seg verdifull erfaring, men også et engasjement for utvikling, innovasjon og bærekraft som er svært verdifullt for oss. Han er en lagspiller som sammen med resten av teamet vil sette oss i stand til å ta nye steg mot en oppdrettsnæring som tar laksen sin velferd på alvor, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev