Sjokoladeprodusenter må ta grep for å holde fortjenesten oppe

Dette svarer produsenter at de vil gjøre. 
Kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionery & Snacks, Elisabeth Aandstad Ekheim, forteller at de må tilpasse seg den skyhøye kakao-prisen. | Foto: Bjørn Wad
Kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionery & Snacks, Elisabeth Aandstad Ekheim, forteller at de må tilpasse seg den skyhøye kakao-prisen. | Foto: Bjørn Wad

Rekordhøye kakaopriser skaper trøbbel for norske sjokoladeprodusenter. Ved inngangen av 2024 var prisen for kakao rundt 4200 dollar per tonn, i dag ligger den på over det dobbelte, ifølge CNBC. Kakao-analytiker Steve Wateridge i Tropical Research Services spår at de høyere prisene vil merkes av forbrukerne rundt jul eller tidlig på nyåret.

Allerede abonnent?Logg inn her

Les hele artikkelen

Få tilgang i 14 dager gratis. Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

Dette er inkludert i ditt prøveabonnement:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
  • Må inneholde minst 8 tegn, og inkludere tre av: Store bokstaver, små bokstaver, tall, symboler
    Skal inneholde minst 2 tegn
    Skal inneholde minst 2 tegn

    Få ubegrenset tilgang til MatvareWatch for 1720 kr per kvartal

    Start abonnementet ditt her

    Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger

    Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

    Del artikkel

    Meld deg på vårt nyhetsbrev

    Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

    Vilkår for nyhetsbrev

    Forsiden akkurat nå

    Les også