Gilde må ty til fryst råvare i kjøttdeig - Grilstad beholder fersk

Nortura øker andelen med fryst råvare i kjøttdeigen på grunn av lavere slakting på denne tiden av året. Grilstad opplever ikke det samme problemet.
Nortura er nødt til å benytte fryst storfekjøtt i sin kjøttdeig. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Nortura er nødt til å benytte fryst storfekjøtt i sin kjøttdeig. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NTB og Anders Hustveit Gerhardsen

En periode framover kan kjøttdeigen fra Gilde bli brunere i fargen. Det skyldes at Nortura øker andelen fryst råvare i kjøttdeigen.

– Vi vil i en kort periode med lavere tilgang på ferskt norsk storfekjøtt øke andelen fryst råvare inn i Gilde kjøttdeig, ved behov. Det betyr at noen kjøttdeiger kan få en litt brunere farge, men ellers skal man ikke merke noen forskjell, sier kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Petersen i Nortura til Nationen.

Slaktes færre dyr

Tilgangen på ferskt kjøtt skyldes at det slaktes færre dyr på denne tiden av året.

– Det er normalt at det er noe lavere slakting av storfe på denne tiden av året og at fryst storfekjøtt fra reguleringslager og import av ferskt storfekjøtt bidrar til å dekke behovet til blant annet kjøttdeigproduksjon, påpeker markedssjef Hilde-Kari Skarstein i Nortura.

I tillegg til at kjøtt må hentes fram fra fryselageret, er det mye som tyder på at en del en del kjøtt må importeres for å dekke behovet i det norske markedet. Nortura presiserer at importert kjøtt ikke vil bli brukt til varer som er merket med Gilde, som er skal være garantert norsk. 

Grilstad går ikke over på fryst

Situasjonen er derimot en annen hos konkurrenten Grilstad, som ikke har noen planer om å bruke fryst kjøtt i sin storfe-kjøttdeig denne våren.

– Vi har ingen planer om å gå over på fryst. Det er jo selvfølgelig tider der vi kan få mindre tilgang på nyslaktet, men det er ikke tilfellet slik situasjonen er nå, sier konsernsjef i Grilstad, Jørgen N. Wiig.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også