Stadig flere matprodusenter vil ha ned bruken av E-stoffer

Mattilsynet opplever en økt bekymring for enkelte konsistensmidler. Alimenta advarer mot å være for drastisk i reduksjonen av tilsetningsstoffer.
– Noen produsenter faser ut bruken av karragenan og erstatter dette med andre godkjente tilsetningsstoffer som har de samme egenskapene som karragenan, sier Ellen Kielland, seniorrådgiver i seksjon kjemisk mattrygghet i Mattilsynet. | Foto: Mattilsynet
– Noen produsenter faser ut bruken av karragenan og erstatter dette med andre godkjente tilsetningsstoffer som har de samme egenskapene som karragenan, sier Ellen Kielland, seniorrådgiver i seksjon kjemisk mattrygghet i Mattilsynet. | Foto: Mattilsynet

– Mange matprodusenter jobber med å redusere bruken av E-stoffer, det er stort engasjement i bransjen for dette nå. Endel vil også fjerne dem helt, sier Øyvind Solvang, salgssjef i Alimenta. 

Allerede abonnent?Logg inn her

Les hele artikkelen

Få tilgang i 14 dager gratis. Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

Dette er inkludert i ditt prøveabonnement:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
  • Må inneholde minst 8 tegn, og inkludere tre av: Store bokstaver, små bokstaver, tall, symboler
    Skal inneholde minst 2 tegn
    Skal inneholde minst 2 tegn

    Få ubegrenset tilgang til MatvareWatch for 1720 kr per kvartal

    Start abonnementet ditt her

    Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger

    Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

    Del artikkel

    Meld deg på vårt nyhetsbrev

    Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

    Vilkår for nyhetsbrev