Investering i nye produksjonsanlegg har slått positivt ut for Norsk Kylling

Norsk Kylling har hatt en betydelig resultatforbedring i 2023, selv om de ennå sliter med røde tall.
Med investeringene vi har gjort i nytt slakteri og rugeri er vi godt rigget for vekst, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling | Foto: Elin Iversen
Med investeringene vi har gjort i nytt slakteri og rugeri er vi godt rigget for vekst, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling | Foto: Elin Iversen

– De siste årene har vi gjort store investeringer og bygd en solid infrastruktur for ansvarlig matproduksjon i Trøndelag. Selv om vi fortsatt har røde tall, er vi fornøyd med den sterke forbedringen av resultatet, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling, i selskapets pressemelding.

Selskapet økte omsetningen med 17,6 prosent og har en resultatforbedring på 82,5 prosent i 2023. Totalt omsatte selskapet for 1,8 milliarder, skriver de i pressemeldingen.

Direkte resultat av investeringer

Talseth mener den positive resultatforbedringen er et direkte resultat av investeringene i nye produksjonsanlegg, og sier at tallene er preget av omstillingskostnader knyttet til oppstart i nytt rugeri. 

–Samtidig som vi økte volumet i 2023, har vi omstillingskostnader knyttet til oppskalering og nytt rugeri. Resultatforbedringene fra 2022 er betydelige, og med investeringene som bakteppe syns jeg vi leverer et bra resultat, sier Talseth.

- Godt rigget for vekst

Omsetningsveksten på 17,6 prosent har i hovedsak vært i dagligvarekjeden REMA 1000, men selskapet har også hatt vekst i andre markeder.

– Både i REMA 1000 og hos andre kunder opplever vi økt etterspørsel etter kylling som vokser saktere, og som er produsert etter dyrevelferdsstandarden European Chicken Commitment. Med investeringene vi har gjort i nytt slakteri og rugeri er vi godt rigget for vekst, forteller Talseth.

I pressemeldingen kommer det også frem at investeringen har gitt lavere dødelighet og bedre produksjonsresultater. 

Talseth understreker at det ikke er tvil om at tidlig fôring gir bedre dyrevelferd - og at de allerede nå ser positive ringvirkninger av det i resten av verdikjeden. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev