Over 200 ansatte i Mattilsynet er tatt ut i streik

Akademikerne og Unio tok fredag morgen ut medlemmer i staten i streik.
Vi forsøker å informere berørte interessenter om konsekvenser av streiken, skriver Mattilsynet i pressemeldingen sin. | Foto: Gorm Kallestad/NTB
Vi forsøker å informere berørte interessenter om konsekvenser av streiken, skriver Mattilsynet i pressemeldingen sin. | Foto: Gorm Kallestad/NTB

Om lag 220 ansatte i Mattilsynet er tatt ut i streik, og det er spesielt regionen Stor-Oslo og hovedkontoret som er berørt av streiken, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Det var fredag morgen Akademikerne og Unio tok ut medlemmer i staten i streik, men Mattilsynet har fått innvilget unntak for enkelte ansatte som ivaretar samfunnskritiske og andre sentrale oppgaver.

Får flere konsekvenser

Streiken medfører mindre kapasitet, spesielt i region Stor-Oslo. Dette vil få konsekvenser for tilsynsarbeidet på alle fagområder – inkludert dyr, mat og planter.

Brukerne deres vil særlig merke redusert kapasitet på utstedelse av eksportattester - både for sjø- og annen mat, eksport av landbruksmaskiner og attester som trengs ved reise med hest. Grensekontrollstasjonen på Oslo havn har også redusert kapasitet for behandling av grensekontrollpliktige varer fra tredjeland inn til Norge. 

Det blir også redusert kapasitet til å behandle klagesaker, og evne til å håndtere akutte hendelser og andre hastesaker, skriver de i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også