Nortura har ikke svart på om voldsdømt arbeidsleder fortsatt har jobb

En ansatt ved Nortura Hærland ble nylig dømt for å ha skallet ned en kollega på jobb. Nortura har ikke svart på hvilke konsekvenser hendelsen vil få for den voldsdømte. 
Foto: Ned Alley / NTB
Foto: Ned Alley / NTB

Voldshendelsen skjedde inne på fabrikken ved Nortura Hærland i arbeidstiden, skriver Smaalenenes Avis, som omtalte saken for første gang i april i år. Da fortalte voldsofferet, Honar Nader Ramadan fra Askim, at han ikke er den eneste som har blitt utsatt for vold og mobbing ved Nortura Hærland, noe flere ansatte og tidligere ansatte har bekreftet til avisen. 

Konsernsjef Anne Marit Panengstuen ved Nortura ønsket ikke å si noe om saken til Smaalenenes Avis. Hun henviste til fabrikksjef Per Rasmussen, som svarte:

– Saken som ble behandlet i retten var en hendelse mellom to ansatte i fjor sommer. Hendelsen ble fulgt opp i tråd med våre rutiner og meldt inn av oss til Arbeidstilsynet. Utover det er ikke Nortura en part i politisaken og vi kan derfor ikke kommentere denne saken eller dommen noe videre. Vi kan heller ikke kommentere arbeidsforhold til enkelte ansatte, sier han til avisen.

Vil ikke kommentere personalsaker

På spørsmål om blant annet hvorvidt den voldsdømte mannen får beholde jobben ved Nortura og hvilke konsekvenser voldshendelsen vil får for den voldsdømte mannen, svarer Rasmussen til Smaalenenes Avis:

– Nortura legger ned store ressurser i å skape et trygt og godt arbeidsmiljø for våre ansatte. Medarbeideru:ndersøkelsen viser at folk trives i Nortura og folk blir lenge. Nortura kan ikke kommentere konkrete personalsaker utover det vi allerede har gjort og har derfor ingen flere kommentarer i denne saken

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også