Har kommet til enighet i forhandlingene i egg- og fjærfekjøttindustrien

Dette ble partene enig om. 
Foto: Frank May/NTB
Foto: Frank May/NTB

Etter forhandlinger mellom NHO Mat og Drikke på den ene siden, og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) på den andre, har egg- og fjærfekjøttindustrien nå kommet til enighet i årets lønnsoppgjør, opplyser NHO Mat og drikke på sine hjemmesider

I forhandlingene ble partene enige om en økning av minstelønnssatsen til 216,15 kroner, inklusive et generelt tillegg til alle på 7 kroner.

Partene ble også enige om en justering av ett års ansiennitetstillegg med 3,00 kroner fra 4,30 til 7,30 kroner.

I tillegg er reguleringen av godtgjørelse til arbeidstakere - med godkjent kontrollørsertifikat på renselinje endret til: 

«Arbeidstakere som oppfyller kravene til Kontrollørsertifikat, gis et tillegg på kr. 9,- pr. time. Tillegget bortfaller når arbeidstaker ikke er godkjent som båndkontrollør». Dette får den virkning at tillegget gis på alle timer arbeidstakeren arbeider. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også