Har kommet til enighet i forhandlingene i egg- og fjærfekjøttindustrien
Etter forhandlinger mellom NHO Mat og Drikke på den ene siden, og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) på den andre, har egg- og fjærfekjøttindustrien nå kommet til enighet i årets lønnsoppgjør, opplyser NHO Mat og drikke på sine hjemmesider.
I forhandlingene ble partene enige om en økning av minstelønnssatsen til 216,15 kroner, inklusive et generelt tillegg til alle på 7 kroner.
Partene ble også enige om en justering av ett års ansiennitetstillegg med 3,00 kroner fra 4,30 til 7,30 kroner.
I tillegg er reguleringen av godtgjørelse til arbeidstakere - med godkjent kontrollørsertifikat på renselinje endret til:
«Arbeidstakere som oppfyller kravene til Kontrollørsertifikat, gis et tillegg på kr. 9,- pr. time. Tillegget bortfaller når arbeidstaker ikke er godkjent som båndkontrollør». Dette får den virkning at tillegget gis på alle timer arbeidstakeren arbeider.