Strawberry opphever Freia-boikott

Strawberry-sjefen oppgir to grunner til at Stordalens hoteller etter et års boikott igjen vil ta inn Melkesjokolade og Firkløver.
Hotellkonsernet Strawberry avslutter sin boikott av Freia-eier Mondelez. | Foto: Javad Parsa / NTB
Hotellkonsernet Strawberry avslutter sin boikott av Freia-eier Mondelez. | Foto: Javad Parsa / NTB

Hotellkonsernet Strawberry har i et helt år boikottet Mondelez, som eier Freia, på grunn av deres tilstedeværelse i Russland, skriver E24.

Det er ifølge Strawberry-sjef Torgeir Silseth to årsaker til at de nå opphever boikotten. Den første handler om at de nå har fått bekreftet at Mondelez har tatt grep for å isolere den russiske virksomheten fra resten av konsernet. Grunn nummer to er at boikotten har mistet sin kraft. 

– Nå har vi stått i denne boikotten i ett år. Vi har brukt maktmiddelet til å påvirke, men så brenner den litt ut. Den har ikke noe effekt lenger, sier Silseth til E24.

Strawberry tror de kunne oppnådd mer med boikotten om flere virksomheter hadde stått i det lengre. De skulle ønske at Mondelez trakk seg fullstendig ut ved å avvikle hele virksomheten sin i Russland. 

– Vi har stått i det i ett år, nettopp fordi vi ønsker å vise hvem vi er og å oppnå resultater. Vi kjøper varer og tjenester for fem milliarder i året og ønsker oss partnere som reflekterer våre verdier og verdenssyn, sier Silseth. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også