Nortura om ny teknologi: – Kan hjelpe oss til å bli enda bedre

Forskere ved NMBU og UiO står bak ny teknologi som tidligere skal avdekke om svinekjøtt er defekt. Innovasjonen kan spare bransjen betydelige beløp.
Ny teknologi skal kunne avdekke om kjøtt er av høy nok kvalitet til for eksempel å kunne bli skinke. | Foto: Daniel Münch, NMBU
Ny teknologi skal kunne avdekke om kjøtt er av høy nok kvalitet til for eksempel å kunne bli skinke. | Foto: Daniel Münch, NMBU

– Akkurat nå opplever norsk svinekjøttproduksjon betydelige tap i produksjonen når defekt kjøtt går gjennom hele produksjonsprosessen og muligens distribusjonsapparatet, for deretter å måtte kasseres på senere stadier, sier Lars la Cour Poulsen.

Allerede abonnent?Logg inn her

Les hele artikkelen

Få tilgang i 14 dager gratis. Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

Dette er inkludert i ditt prøveabonnement:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
  • Må inneholde minst 8 tegn, og inkludere tre av: Store bokstaver, små bokstaver, tall, symboler
    Skal inneholde minst 2 tegn
    Skal inneholde minst 2 tegn

    Få ubegrenset tilgang til MatvareWatch for 1720 kr per kvartal

    Start abonnementet ditt her

    Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger

    Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

    Del artikkel

    Meld deg på vårt nyhetsbrev

    Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

    Vilkår for nyhetsbrev

    Forsiden akkurat nå

    Les også