Johannes Bakke er ny rådgiver for Fatlands sauebønder

Den nye rådgiveren er opptatt av å heie fram sauebøndene.
– Det er lett å vise til at tilskuddene på sau bør økes, men det handler om så mye mer, sier Johannes Bakke, rådgiver i Fatland. | Foto: Fatland
– Det er lett å vise til at tilskuddene på sau bør økes, men det handler om så mye mer, sier Johannes Bakke, rådgiver i Fatland. | Foto: Fatland

Siden han var 15 år har Johannes Bakke selv jobbet som avløser på gårder som driftet melkekyr, ammekyr, sau og gris. Nå gleder han seg til å komme seg ut til bøndene, og ikke minst til å være en god sparringpartner i utviklingen av sauedriften, skriver Fatland i en pressemelding.

– Det viktigste for sauebøndene er jo å øke lønnsomheten, jeg håper jeg kan være med å bidra med noen gode råd som går i den retningen, sier den nyansatte rådgiveren, som kun har hatt noen få arbeidsdager i lokalene til Fatland Ølen, i pressemeldingen.

– Det er lett å vise til at tilskuddene på sau bør økes, men det handler om så mye mer. Jeg kan kanskje bidra til at slaktevektene blir høyere, og at en får bedre klasser på lamma som blir leverte, legger han til. 

Hjelpe til i utfordringene

Han vil gjerne hjelpe bøndene med de utfordringen de står midt oppi, om det handler om sauekontrollen, økonomiske spørsmål eller noen lurer på når det er best å sende lamma til slakt.

– Jeg heier på sauebøndene våre, de er veldig dyktige og det er kjekt å se hva de får til. Dette blir også lærerikt for meg, jeg kommer til å lære mye av bøndene tror jeg. Det går ikke av moten å nytte seg av utmarksbeite, og kjøtt er også noe vi vil trenge i fremtiden, sier Bakke.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også