Jordanes kansellerer børsnotering

For en måned siden skulle merkevareeieren Jordanes utstede nye aksjer og hente flere millioner kroner, nå er børsnoteringen av selskapet lagt på is.
Jordanes dropper børsnoteringen. | Foto: Erik Johansen/NTB
Jordanes dropper børsnoteringen. | Foto: Erik Johansen/NTB

Fredag ettermidag meldte merkevareeieren Jordanes at selskapet dropper den planlagte børsnoteringen, samt emisjonen på 1,5 milliarder kroner - kun en knapp måned etter børsnoterings-planene ble offentliggjort. 

I forbindelse med noteringen ville Jordanes utstede nye aksjer og hente ca. 1 500 millioner kroner som skulle brukes til å styrke kapitalstrukturen og gi økt fleksibilitet, samt akselerere strategiske vekstinitiativer.

– En børsnotering vil posisjonere selskapet vårt for videre vekst, som vi ønsker vil skape verdi for våre ansatte, aksjonærer og kunder, sier Jan Bodd, konsernsjef og medgrunnlegger, i den tidligere pressemeldingen. 

Ikke som forventet

Nå kommer det frem i en børsmelding at markedsforholdene ikke var som forventet.

– Selv om det er beklagelig at markedsforholdene ikke var som forventet, har våre møter med investorer i løpet av denne børsnoteringsprosessen ytterligere styrket vår tro på vår langsiktige strategi, sier Bodd i børsmeldingen. 

På dette tidspunktet var en børsnotering en akselerator og ikke en absolutt nødvendighet for deres forretningsstrategi, mener konsernsjefen.

– Teamet vårt er fortsatt opptatt av å bygge et ledende skandinavisk merkevarehus til fordel for alle interessenter. Vi vil fortsette å overvåke kapitalmarkedene fremover, og gjøre de nødvendige vurderingene med hensyn til en børsnotering i fremtiden, legger Bodd til. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev