Petter Nome er død

Den tidligere programlederen og leder for Bryggeri- og drikkevareforeningen, Petter Nome (69), døde natt til onsdag. 
Petter Nome døde natt til onsdag. Her ankommer han gravferdsseremonien for Ole Paus i Kulturkirken Jakob i januar i år. | Foto: Heiko Junge / NTB
Petter Nome døde natt til onsdag. Her ankommer han gravferdsseremonien for Ole Paus i Kulturkirken Jakob i januar i år. | Foto: Heiko Junge / NTB
NTB

– Min elskede mann, vår kjære pappa, bestefar, bror og venn Petter Nome sovnet i natt stille inn, omgitt av sine kjære, etter lengre tids kreftsykdom, skriver Nomes familie i en epost til NTB.

Familien opplyser at de nå ønsker ro i sorgen.

– Takk til alle som har vist oss varme og omsorg.

NRK-profil

Nome arbeidet som journalist i over 30 år, først og fremst som programleder for nyhets-, underholdnings- og aktualitetsprogrammer i NRK. Han sluttet i statskanalen i 2003 etter å ha blitt politisk motivert i forbindelse med USAs planlagte invasjon av Irak.

I et intervju med Bryggeriforeningen fra 2023, sa han at det han likte best med journalistyrket var at han fikk reise rundt og oppleve verden. Det fikk han blant annet gjøre i reiseprogrammet «Gringos», som gikk fra 1997 til 1999.

– Den ene dagen omgås du uteliggere og prostituerte, den neste konger og presidenter. Det var en ekstrem spennvidde. Lærdommen jeg sitter igjen med, er at de alle fleste menneskene i verden er ålreite og vil deg vel. Det har jeg opplevd mange ganger, sa Nome til Bryggeriforeningen.

Fra 2003 til 2006 var han kommunikasjonssjef i Flyktninghjelpen. I 2009 ble han direktør for Bryggeri- og drikkevareforeningen, en stilling han trakk seg fra i 2019. Da gikk han inn i en rådgiverrolle.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også