Sterke resultat for Salmon Evolution i første kvartal

Lakseoppdretteren viser til driftsinntekter på 100,3 millioner kroner. 
Salmon Evolution, som driver med landbasert lakseoppdrett, kan vise til god lønnsomhet i årets første kvartal. | Foto: Gorm Kallestad/NTB
Salmon Evolution, som driver med landbasert lakseoppdrett, kan vise til god lønnsomhet i årets første kvartal. | Foto: Gorm Kallestad/NTB

Salmon Evolution kan melde om et godt første kvartal i 2024, kommer det frem i deres kvartalsrapport, som ble offentliggjort tirsdag morgen. 

Selskapet, som driver med landbasert lakseoppdrett, hadde driftsinntekter på 100,3 millioner kroner. Konsern-EBITDA lyder på 24,1 millioner kroner.

- En unik, effektiv og lønnsom vekstplattform

– Vi i Salmon Evolution har en visjon om å oppdrette laks på land med en utmerket biologi, på en svært lønnsom måte. De sterke resultatene i første kvartal er et bevis på dette og viser at Salmon Evolution virkelig har etablert en unik, effektiv og lønnsom vekstplattform. Vi er bare i starten av vår reise, kommenterer Trond Håkon Schaug-Pettersen, administrerende direktør i Salmon Evolution, i kvartalsrapporten fra selskapet.

I denne kommer det også frem at selskapets oppdretts EBITDA i årets første måneder er 36,2 millioner kroner, noe som tilsvarer 40,2 i EBITDA/kg. Konsern EBITDA er på 24,1 millioner kroner, mens konsern EBIT havner på 5,8 millioner kroner.

Salmon Evolution har hovedkontor i Molde.

Sterk prisrealisering

Salmon Evolutions matfiskanlegg på Indre Harøy er et av verdens største anlegg for oppdrett på land, og har en produksjonskapasitet på 31 500 tonn HOG i året, ifølge Norconsult. De har vært underleverandør til anlegget.

I årets første kvartal kan Schaug-Pettersen og hans medarbeidere vise til et slaktevolum på 901 tonn (HOG), hvor snittvekten på levende fisk var 4,6 kilo. Superior-andelen var på 96 prosent - og gav sterk prisrealisering.

Ifølge Salmon Evolution forventer de et slaktevolum på mellom 1600 til 1800 tonn (HOG) i andre kvartal.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev