Møllers Tran får nytt hovedanlegg i nord

Orkla-eide Vesterålen Marine Olje skal ta i bruk ny teknologi i det nye anlegget. – Banebrytende i vår bransje, sier daglig leder. 
Det nye anlegget bygget for Møllers Tran ble onsdag åpnet av statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansson i Nærings- og Fiskeridepartementet. Her sammen med Stian Frivåg, daglig leder i Vesterålen Marine Olje. | Foto: Andrè Riise
Det nye anlegget bygget for Møllers Tran ble onsdag åpnet av statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansson i Nærings- og Fiskeridepartementet. Her sammen med Stian Frivåg, daglig leder i Vesterålen Marine Olje. | Foto: Andrè Riise

Vesterålen Marine Olje, som lager Møllers Tran, har fått nytt hovedanlegg i Nord-Norge.

Anlegget, som ble åpnet av statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansson (AP) i Nærings- og Fiskeridepartementet, har kapasitet til å ta imot langt større mengder råstoff. Det er modernisert med ny teknologi, som vesentlig øker utnyttelsesgraden av råstoffet som brukes i fiskeoljeproduksjon.

– Nytt anlegg øker produksjons- og lagringskapasiteten, samtidig som vi iverksetter en mer avansert råvareutnyttelse der vi utnytter potensialet til råvarene til fulle, , sier Stian Frivåg, daglig leder i Vesterålen Marine Olje i en pressemelding.

Ny teknologi skal gi bedre ressursøkonomi

Selskapet har investert i nytt prosessutstyr for enzymatisk hydrolyse, en teknologi som ikke tidligere er benyttet i produksjon av tran, ifølge ham.

– Vi er stolte over å påbegynne et arbeid som er banebrytende i vår bransje. Med høy utnyttelsesgrad får vi en bedre ressursøkonomi, og kan utnytte mer av fisken til humant konsum.

Vesterålen Marine Olje har investert om lag 100 millioner kroner i det nye anlegget. Selskapet ble etablert som et gründerforetak i 2005, og har i løpet av 19 år utviklet seg fra enkeltmannsforetak til stort industrianlegg. 

Utvidelsen av anlegget bidrar til nye arbeidsplasser og er et løft som også tiltrekker seg ny kompetanse, skriver Orkla i pressemeldingen. 

Det nye anlegget ligger helt ytterst i havna på Myre i Øksnes kommune i Vesterålen, som i dag er en av Norges største og viktigste havner for mottak av hvitfisk. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også