Mesterbakeren har installert solkraft ved tre bakerier

Slik tar bedriften enda et skritt mot økt bærekraft. 
I samarbeid med huseiere og energileverandører har Mesterbakeren etablert solcelleanlegg på flere av sine bakerier. | Foto: Mesterbakeren
I samarbeid med huseiere og energileverandører har Mesterbakeren etablert solcelleanlegg på flere av sine bakerier. | Foto: Mesterbakeren

Ved å arbeide for å etablere solcelleanlegg på flere av sine bakerier, tar Mesterbakeren, sammen med huseiere og energileverandører, et nytt skritt mot økt bærekraft, opplyser bedriften i et LinkedIn-innlegg. 

– Mesterbakeren har arbeidet over tid med å se på og finne gode løsninger sammen med våre samarbeidspartnere; både gårdeiere og strømleverandør, for å bidra til det grønne skiftet og øke tilgangen til bærekraftig energi, sier Christian Utne, innkjøpssjef hos Mesterbakeren, i innlegget.

Flere fordeler

I tillegg til økt tilgang til bærekraftig energi, bidrar solkraften til å avlastninge strømnettet og redusere belastning av energiinfrastrukturen, samt forbedre byggets energikarakter. Potensielt kan det også resultere i bedre lånefinansiering. 

– Dette arbeidet vil vi fortsette med, samt søke å finne andre gode tiltak som kan være med å redusere miljøpåvirkningen fra bakerivirksomheten i Mesterbakeren, sier Utne. 

Les også: Bakehuset tester bruken av KI for å redusere matsvinn

Maner til samarbeid

Per-Ole Arneberg, direktør for KHMS og bærekraft i selskapet, er også opptatt av å formidle at det er et positivt grep: 

– Prosjekter som dette, hvor vi samarbeider gjennom verdikjeden for å redusere vår påvirkning av miljøet, er viktig. FN bærekrafts mål 17 understreker at vi ikke kan klare å snu alene, men at vi alle må samarbeide om å redusere miljøbelastningen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også