– Vi har ikke et ønske om å bli størst mulig

Verken Gangstad Ysteri eller Tingvollost har planer om volumproduksjon for å ta markedsandeler fra importert ost. De har andre strategier for å øke omsetningen. 
Ostebonde Kristin Waagen i Tingvollost vil ikke kjøpe inn melk, men kun yste av melk fra egen gård. - Vi har bygget merkevare på at vi skal være eksklusive, og da er det ikke volumproduksjon som er målet. | Foto: Håvard Simonsen
Ostebonde Kristin Waagen i Tingvollost vil ikke kjøpe inn melk, men kun yste av melk fra egen gård. - Vi har bygget merkevare på at vi skal være eksklusive, og da er det ikke volumproduksjon som er målet. | Foto: Håvard Simonsen

Til tross for at det lages ost i verdensklasse her til lands, står utenlandske oster for en stor del av osteomsetningen. Som MatvareWatch tidligere har skrevet, importeres det hvert eneste år oster til svimlende summer. Det gjelder også i kategorien blåmuggost; i løpet av årets tre første måneder er det importert blåmuggost til en verdi av nesten 29 millioner kroner, viser importstatistikk fra Statistisk Sentralbyrå (SSB)

Allerede abonnent?Logg inn her

Les hele artikkelen

Få tilgang i 14 dager gratis. Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

Dette er inkludert i ditt prøveabonnement:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
  • Må inneholde minst 8 tegn, og inkludere tre av: Store bokstaver, små bokstaver, tall, symboler
    Skal inneholde minst 2 tegn
    Skal inneholde minst 2 tegn

    Få ubegrenset tilgang til MatvareWatch for 1720 kr per kvartal

    Start abonnementet ditt her

    Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger

    Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

    Del artikkel

    Meld deg på vårt nyhetsbrev

    Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

    Vilkår for nyhetsbrev

    Forsiden akkurat nå

    Les også