Svekket resultat for Felleskjøpet Agri

Konsernsjefen peker på særlig ulike årsaker til resultatnedgangen. 
Dataangrep og fjorårets dårlige kornsesong preger årets første kvartal for Felleskjøpet Agri. | Foto: Berit Roald / NTB
Dataangrep og fjorårets dårlige kornsesong preger årets første kvartal for Felleskjøpet Agri. | Foto: Berit Roald / NTB

Felleskjøpet Agri fikk et resultat etter skatt på -213 millioner kroner i første kvartal i år, ned fra -185 millioner kroner i samme periode i fjor. 

Driftsresultat før avskriving (EBITDA) er svekket til minus 108 millioner kroner i første kvartal, fra -27 millioner kroner i fjor.

I kvartalsrapporten peker de på at et dataangrep på det svenske datterselskapet Granngården har bidratt til nedgang i omsetningen. Fjorårets dårlige kornsesong og nedgang i gjødselpriser er andre grunne til omsetningsnedgang, peker selskapet på i en pressemelding

Tror på bedring utover våren

Omsetningen i første kvartal endte på 4,4 milliarder kroner, en reduksjon på 27 millioner kroner, eller 0,6 prosent, sammenlignet med samme periode i 2023.

– En dårlig kornsesong vil naturligvis prege kornomsetningen året etter. Det har vi sett allerede dette kvartalet. Første kvartal er ikke hovedsesong for oss. Det er det først når våren kommer. Derfor er det viktig at vi også i år er klar til sesong, sier Svenn Ivar Fure, konsernsjef i Felleskjøpet Agri.

Les også: Derfor deler Felleskjøpets toppsjef ut 20.000 settepoteter

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også