Mattilsynet følger opp tilfeller av salmonellainfeksjon

De siste måneden har Mattilsynet blitt varslet av Folkehelseinstituttet om en økning i antall personer som er smittet med mage-tarmbakterien, Salmonella Typhimurium.
Smitteutbrudd med Salmonella er forholdsvis sjelden i Norge, skriver Mattilsynet i en pressemelding. | Foto: AP Photo/Denis Farrell
Smitteutbrudd med Salmonella er forholdsvis sjelden i Norge, skriver Mattilsynet i en pressemelding. | Foto: AP Photo/Denis Farrell

Smittekildene er foreløpig ikke kjent, men normalt smitter slike mage-tarmbakterier gjennom matvarer. Så langt i år er det påvist smitte hos 33 personer i alle aldersgrupper, som er bosatt over hele landet, skriver Mattilsynet i en pressemelding og opplyser at det særlig siden april har vært en økning.

– Mattilsynet innhenter informasjon fra flere av de syke personene om hva de har spist og hva de har vært i kontakt med. Det kan også bli aktuelt å ta prøver av mat og matemballasje, sier Anne Mæland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet i Mattilsynet. 

Smitteutbrudd med Salmonella er forholdsvis sjelden i Norge. Internasjonalt er de vanligste smittekildene kjøttprodukt, særlig svin- og fjørfekjøtt, men også egg, eggprodukt, melkeprodukt som er upasteurisert eller melkepulver, skalldyr, forurensede grønnsaker, tørket frukt og krydder. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også