Gartnerhallen om rekruttering: – For lave søkertall

Etter tiår med synkende søkertall til restaurant- og matfag, har trenden snudd. Det kan være gode nyheter for matindustrien. 
– Det er en verdikjede som går fra jord til bord, så om rekrutteringen i noen deler av verdikjeden øker så er det veldig bra. Vi trenger jo dyktige folk i hele verdikjeden. Både til å produsere og håndtere maten, sier Gunn Jorunn Sørum, organisasjonssjef i Gartnerhallen. | Foto: Julie Lunde Lillesæter
– Det er en verdikjede som går fra jord til bord, så om rekrutteringen i noen deler av verdikjeden øker så er det veldig bra. Vi trenger jo dyktige folk i hele verdikjeden. Både til å produsere og håndtere maten, sier Gunn Jorunn Sørum, organisasjonssjef i Gartnerhallen. | Foto: Julie Lunde Lillesæter

Flere ungdom velger restaurant- og matfag i videregående skole, viser ferske søkertall for 2024. I 2023 var søkertallet 3992, i år er det økt til 4101 - noe som er en økning på syv prosent.

Allerede abonnent?Logg inn her

Les hele artikkelen

Få tilgang i 14 dager gratis. Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

Dette er inkludert i ditt prøveabonnement:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
  • Må inneholde minst 8 tegn, og inkludere tre av: Store bokstaver, små bokstaver, tall, symboler
    Skal inneholde minst 2 tegn
    Skal inneholde minst 2 tegn

    Få ubegrenset tilgang til MatvareWatch for 1720 kr per kvartal

    Start abonnementet ditt her

    Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger

    Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

    Del artikkel

    Meld deg på vårt nyhetsbrev

    Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

    Vilkår for nyhetsbrev

    Forsiden akkurat nå

    Les også