Forsiktig vekst for Jordanes, likevel massiv gjeld

Turbulens tid for eieren av merkevarer som Peppes Pizza, Synnøve Finden og Sørlandschips.
Jordanes står bak merkevarer som Synnøve Finden, Peppes Pizza, Sørlandschips og Backstube. | Foto: Gorm Kallestad/NTB
Jordanes står bak merkevarer som Synnøve Finden, Peppes Pizza, Sørlandschips og Backstube. | Foto: Gorm Kallestad/NTB

Forrige uke meldte merkevareeieren Jordanes at selskapet dropper den planlagte børsnoteringen, samt emisjonen på 1,5 milliarder kroner - kun en knapp måned etter børsnoterings-planene ble offentliggjort.

Nå viser den ferske kvartalsrapporten en svak økning i omsetningen til 1,6 milliarder kroner i første kvartal, fra 1,5 milliarder kroner i samme periode i fjor. Samtidig må Jordanes forholde seg til massiv gjeld. 

Lønnsom vekst

– Jordanes leverer nok en gang et solid kvartal med lønnsom vekst. Spesielt tilfredsstillende er det å se at alle våre nøkkelmerkevarer opplever vekst. Det viser at vi fortsetter å treffe nordiske forbrukere og deres daglige behov, gjennom hele dagen, sier Jan Bodd, CEO og medgründer av Jordanes i kvartalsrapporten.

Han viser til at selskapet har tatt flere grep det siste kvartalet, for å effektivisere driften på tvers av ulike segmenter og merkevarer. 

Tallene viser at vi fortsetter å effektivisere driften og virksomheten vår, vi ser en årlig vekst på hele 32 prosent i justert driftsresultat. Dette momentumet skal vi ta med oss videre inn i året, kommenterer Bodd.

Gjeldstynget

Likevel sliter selskapet med massiv gjeld. 

I kvartalsrapporten kommer det frem at selskapet har låneobligasjoner på 1,2 milliarder kroner utestående. Ifølge Dagens Næringsliv omklassifiserte selskapet deler av den kortsiktige gjelden til langsiktig gjeld; i mars var den på drøyt 2,5 milliarder kroner.

Den totale nettogjelden var på godt over 4,8 milliarder kroner, noe som er en økning på 97 millioner fra samme tid i fjor. 

”Konsernet er eksponert for en rekke risikoer som påvirker konsernets finansielle resultater, inkludert kredittrisiko, likviditetsrisiko og markedsrisiko. Det nåværende makromiljøet gjør at disse risikoene kan påvirke konsernet fremover”, kommenterer Jordanes i kvartalsrapporten.

Selskapets kontantbeholdning falt med omkring 87 millioner kroner, fra 264 millioner kroner, ned til 177 millioner kroner i første kvartal. Resultatet før skatt ble negativt med én knapp million kroner - en forbedring fra samme kvartal i fjor som endte med et minusresultatet på 15 millioner kroner.



Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også