Tine skal samarbeide tettere med Norsk Landbruksrådsrådgivning

Bondens behov for rådgivning og kompetanse er bakgrunnen for intensjonsavtalen de to organisasjonene signerte denne uken.
Direktør i TINE Rådgiving, Mari Stenersen, bonde Odd-Einar Hjortnæs og direktør i NLR, Bjarne Holm, tror rådgivingen fra TINE og NLR kan bli enda bedre hvis de jobber mer sammen og utnytter hverandres kompetanse. | Foto: Tine
Direktør i TINE Rådgiving, Mari Stenersen, bonde Odd-Einar Hjortnæs og direktør i NLR, Bjarne Holm, tror rådgivingen fra TINE og NLR kan bli enda bedre hvis de jobber mer sammen og utnytter hverandres kompetanse. | Foto: Tine

Tine og Norsk Landbruksrådgivning (NLR) ønsker å utrede mulighetene for å styrke kunnskapsutviklingen og rådgivningstjenestene til norske bønder innen husdyr- og planteproduksjon.

Høyere krav til bonden

Samarbeidet skal skje der NLR og Tine har komplementære tjenester, og hvor det er mulighet for å bedre tilbudet til norske bønder.

– Markedet og omverden stiller stadig høyere krav til bonden og produktene fra landbruket, samtidig som kompleksiteten og krav til lønnsomhet også øker i gårdsdrifta. Dermed trenger bonden i enda større grad rådgiving og kompetanse av høy kvalitet, levert på en effektiv måte. Da er det naturlig at våre to organisasjoner ser på om og hvordan vi kan samarbeide til bondens beste, sier Mari Stenersen, direktør i Tine Rådgiving, i en pressemelding.

Uforløst potensial

Bjarne Holm, direktør i NLR, mener at det ligger et stort uforløst verdiskapingspotensial i vekslingen mellom husdyrrommet og agronomi. 

– Norsk landbruk trenger å ta ut denne verdiskapingen. Et tettere samarbeid mellom Tine og NLR er en forutsetning for å få til det på en effektiv måte, sier Bjarne Holm, direktør i NLR, og legger til at matproduksjon over hele landet, samt økt selvforsyning, er sentralt for å stå sterkt i møte med framtiden.

Nødvendig i driften

Intensjonsavtalen ble signert på melkebruket til Odd-Einar Hjortnæs i Asker, som er både Tine- og NLR-medlem. Hjortnæs ser positivt på at de to organisasjonene vil samarbeide tettere.

– Jeg har stor nytte av rådgivingen jeg får fra både TINE og NLR, men jeg tror det kan bli enda bedre hvis de jobber mer sammen og utnytter hverandres kompetanse. Det er viktig for meg å ha en helhetlig og oppdatert rådgiving som kan hjelpe meg med å drive lønnsomt og bærekraftig, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også