Regjeringen øker permitteringstiden for fiskeindustrien

Sjømatbedriftene har lenge jobbet med å få utvidet dagpengeperioden for de permitterte i fiskeindustrien. Nå ønsker de at endringen skal tre i kraft så fort som mulig.
Robert H. Eriksson, administrerende direktør i Sjømatbedriftene er glad for at regjeringen har lyttet til næringen og endrer permitteringsreglene - men mener det ikke kommer en dag for tidlig. | Foto: Sjømatbedriftene
Robert H. Eriksson, administrerende direktør i Sjømatbedriftene er glad for at regjeringen har lyttet til næringen og endrer permitteringsreglene - men mener det ikke kommer en dag for tidlig. | Foto: Sjømatbedriftene

Regjeringen øker permitteringstiden fra 26 til 52 uker for fiskeindustrien. Endringene vil bidra til å sikre inntekt til personer som har vært lenge permittert, og å skape en mer økt forutsigbarhet for arbeidsgiverne, skriver Sjømatbedriftene i en pressemelding.

– Dette har vi tatt opp og gjentatt på, inn og ut-pust, i en lengre periode. Det at regjeringen nå ser ut til å ha kommet til samme konklusjon som Sjømatbedriftene, og at de støtter opp om vårt forslag, er noe vi er svært glade for, men kommer ikke en dag for tidlig, sier Robert H. Eriksson, administrerende direktør i Sjømatbedriftene i pressemeldingen.

Forventer at endringen trår i kraft etter første statsråd

Eriksson er svært fornøyd med at regjeringen har lyttet til næringsorganisasjonene og LO, men forteller at han har mottatt flere henvendelser fra sine medlemmer med når endringen blir iverksatt.

– Regjeringen sier at dette skal tre i kraft så raskt som mulig. Dette blir for ullent. Vi er skuffet over at ikke det trer i kraft fra det tidspunkt endringen blir kommunisert ut. Alt tyder på at regjeringen har kommunisert ut saken før den er lagt frem for statsråd. Sjømatbedriftene forventer at endringen trår i kraft etter første statsråd som avholdes, understreker han.

Reglene som gjelder i dag har slått negativt ut for ansatte i fiskeindustrien, dette er noe regjeringa vil rette opp i, forklarer arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna i pressemeldingen. 

– Folk skal være sikret inntekt når de plutselig står uten jobb over tid. Nå har vi lyttet til industrien og vi foreslår derfor å styrke rettene til de tilsette, sier Brenna.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev